fredag 30. mars 2012

Inka Trail & Machu Picchu

Hei alle sammen!


I gaar gjennomfoerte vi Inka Trail, en knallhard sti som strekker seg rundt 40 km over 4 dager, og det hoeyeste punktet er paa 4201 moh (selv om "The Crazy Norwegians" loep opp for aa komme hoeyere enn alle de andre. Tipper vi var paa 4230 moh kanskje.)


Inka Trail var helt fantastisk! Selve gaaturen, omgivelsene, folkene, dyrene, naturen - alt var fantastisk! Vi ble fort kalt The Crazy Norwegians fordi vi alltid sang, tulla og lagde liv. Litt usikker paa om folk elsket eller hatet oss, men det var nok blandet drops.


Turen startet rolig med rundt 12 km flatt, foer det steg mot slutten. Tilsammen den foerste dagen steg vi rundt 620m. Hoeyden tar hardt paa, og beina faar seg en kraftig gjennomgang. Den andre dagen var hardest, da vi skulle gaa rundt 10 km, og steg rundt 900m. Dette tok paa, da vi ogsaa gikk mye nedover, slik at stigningen hoeres mindre ut enn det det var. Vi passerte "Dead Womans Pass" paa 4201 moh. (Det var saa slitsomt at jeg tryna da jeg kom paa toppen, men jeg ble i alle fall andremann, etter Haakon. Theodor hakk i hel. Dag 3 bestod av rundt 10 km gange, og vi gikk 700 meter ned. Dag 4 gikk vi kun rundt 8 km, og vi steg med ca 300 meter. Ved Sun Gate kunne vi se vakre Machu Picchu som hadde kravlet opp fra taaken. Det var noe regn til tider, men vi var ganske heldige med vaeret. Solen stakk til og med frem da vi kom inn i ruinbyen. Inka Trail var tyngre enn vi hadde trodd, da noen saa at den var lett. Det var mange lette partier, men hoeyden og stigningen gjorde at det ble tungt nok.


Bortsett fra dette saa er Cusco en fantastisk flott by som jeg vil anbefale alle aa bruke 3-4 dager i! Man kan gaa i timesvis paa marked, massasje, see paa flotte bygninger, og ellers oppleve et fantastisk uteliv! Det er ogsaa rafting, strikkhopp etc etc aa drive med, men dette har vi ikke brukt penger paa.


Vi ble kjent med mange hyggelige mennesker, og sitter igjen med minner for livet! I kveld tar vi nattbuss til Puno og Lake Titicaca, foer vi skal sykle Death Road, eller Yungas Road som den egentlig heter. Etter det blir det 5 dager i regnskogen! Vi skal bo paa et party-hostel i La Paz, og det er helt konge! Proevde en dag der i Cusco ogsaa, men det var umulig aa sove, da vi bodde paa dorm, sammen med mange andre. Maatte blant annet ligge aa hoere paa et par stk som hadde sex en stund. Lite soevn...




Det tar saa lang tid aa legge til bilder, at jeg ikke orker aa legge til saa mange...








Oppe paa 4201 moh




Alle kom seg opp paa MP. Stolt gjeng!


Vakkert!

1 kommentar:

  1. Flott å høre at turen opp inka trailen ble så fin! Herlige bilder av natur, Machu Picchu og tre friske gutter! Det ser bare lekkert ut :-)

    SvarSlett