fredag 30. mars 2012

Inka Trail & Machu Picchu

Hei alle sammen!


I gaar gjennomfoerte vi Inka Trail, en knallhard sti som strekker seg rundt 40 km over 4 dager, og det hoeyeste punktet er paa 4201 moh (selv om "The Crazy Norwegians" loep opp for aa komme hoeyere enn alle de andre. Tipper vi var paa 4230 moh kanskje.)


Inka Trail var helt fantastisk! Selve gaaturen, omgivelsene, folkene, dyrene, naturen - alt var fantastisk! Vi ble fort kalt The Crazy Norwegians fordi vi alltid sang, tulla og lagde liv. Litt usikker paa om folk elsket eller hatet oss, men det var nok blandet drops.


Turen startet rolig med rundt 12 km flatt, foer det steg mot slutten. Tilsammen den foerste dagen steg vi rundt 620m. Hoeyden tar hardt paa, og beina faar seg en kraftig gjennomgang. Den andre dagen var hardest, da vi skulle gaa rundt 10 km, og steg rundt 900m. Dette tok paa, da vi ogsaa gikk mye nedover, slik at stigningen hoeres mindre ut enn det det var. Vi passerte "Dead Womans Pass" paa 4201 moh. (Det var saa slitsomt at jeg tryna da jeg kom paa toppen, men jeg ble i alle fall andremann, etter Haakon. Theodor hakk i hel. Dag 3 bestod av rundt 10 km gange, og vi gikk 700 meter ned. Dag 4 gikk vi kun rundt 8 km, og vi steg med ca 300 meter. Ved Sun Gate kunne vi se vakre Machu Picchu som hadde kravlet opp fra taaken. Det var noe regn til tider, men vi var ganske heldige med vaeret. Solen stakk til og med frem da vi kom inn i ruinbyen. Inka Trail var tyngre enn vi hadde trodd, da noen saa at den var lett. Det var mange lette partier, men hoeyden og stigningen gjorde at det ble tungt nok.


Bortsett fra dette saa er Cusco en fantastisk flott by som jeg vil anbefale alle aa bruke 3-4 dager i! Man kan gaa i timesvis paa marked, massasje, see paa flotte bygninger, og ellers oppleve et fantastisk uteliv! Det er ogsaa rafting, strikkhopp etc etc aa drive med, men dette har vi ikke brukt penger paa.


Vi ble kjent med mange hyggelige mennesker, og sitter igjen med minner for livet! I kveld tar vi nattbuss til Puno og Lake Titicaca, foer vi skal sykle Death Road, eller Yungas Road som den egentlig heter. Etter det blir det 5 dager i regnskogen! Vi skal bo paa et party-hostel i La Paz, og det er helt konge! Proevde en dag der i Cusco ogsaa, men det var umulig aa sove, da vi bodde paa dorm, sammen med mange andre. Maatte blant annet ligge aa hoere paa et par stk som hadde sex en stund. Lite soevn...




Det tar saa lang tid aa legge til bilder, at jeg ikke orker aa legge til saa mange...








Oppe paa 4201 moh




Alle kom seg opp paa MP. Stolt gjeng!


Vakkert!

tirsdag 20. mars 2012

Matforgiftet og Colca Canyon

Hepp!


Da har vi alle sammen vaert matforgiftet i saann ca 4-5 dager tror jeg? Gaar hardt utover magen, dobesoek, og generell motivasjon. Skal forhaapentligvis til legen etter bussturen til Cuzco i natt, saa da krysser vi fingrene for at det blir bedre foer Machu Picchu! Vi (i alle fall jeg og Theodor) savner Norge og flere av tingene som befinner seg i det lille landet. Brunost, kjoettkaker i brun saus, Jarlsberg, og fredagstacoen kan sendes til Cuzco.


Ting jeg har faatt mye bruk for til naa: Shorts, dry-fit t-skjorte, dry fit-sokker, joggesko, slippers, caps, solkrem, antibac, saape etc, solbriller, reisebok og selvsagt medbrakt dorull! Har faktisk ikke faatt bruk for sovepose, fleece-genser, myggnett, lakenpose eller poncho enda. 


Tipper det har vaert rundt pluss 35 grader til tider her, kanskje mer ogsaa. Det haglet faktisk paa toppen av fjellet ved Colca Canyon i gaar, da vi var paa over 3700 moh. Ingen ble hoeydesyke, saa det er bra.














lørdag 17. mars 2012

Nazca Lines

I dag har vi flydd over Nazca Lines som ble laget av Nazca-folket for omtrent 2000 aar siden. Vi har ogsaa sett kanaler som foerer vann til hele Nazca, som ogsaa ble bygget av dette folket for tusenvis av aar siden. Utrolig spennende, og flinke guider. Veldig moro aa fly i et slikt fly. Det var ganske vanskelig aa ta bra bilder av linjene da det var veldig lyst. Naa skal vi videre til Arequipa hvor vi haaper paa noe SPA eller massasje, ettersom vi har vondt i saa og si hver kroppsdel... Trenger ogsaa en dag til aa slappe av da det tar veldig paa aa vaere backpacker. Har noen loese planer om aa rafte og dra til Colca Canyon i Arequipa. Laerer mer og mer spansk for hver dag som gaar, og det er veldig artig! Folkene er stort sett veldig hyggelige, selv om det er mas fra alle kanter, spesielt om taxi. Vi faar utrolig mye oppmerksomhet siden vi er norske turister, og det virker som at de aldri har sett en blond gutt foer noensinne. Orker ikke aa tilpasse bildene, saa det ser rotete ut, men samme det.

Bygget av Nazca-folket for at kanalene som foerer vann skal faa oksygen.




Kanaler som foerer alt vannet til Nazca

Like foer vi skal ut aa fly!

Fugl
"Astronauten"





fredag 16. mars 2012

Fra Lima til Ica

Hei!

Har ikke veldig mye tid saa kort oppsummert: Vi var i Lima en halv dag foer vi dro videre til Paracas der vi saa en oerken og Ballestas Islands. Naa er vi rett utenfor Ica hvor vi har kjoert Dune Buggy og Sandboarding. I morgen venter Nazca, og da skal vi opp i et lite privatfly for aa se Nazca Lines som jeg nevnte saa vidt i foerste innlegg.

Noen bilder:





tirsdag 13. mars 2012

Buenos Dias folkens!



Flyturen gikk veldig fint, helt uten problemer. Kom frem til Lima rundt kl 5 i natt (Peruiansk tid). Etter aa ha sovet 5 timer paa flyet var vi fulle av energi og tok taxi til La Plaza. Veldig koselige og kule folk her! :) Etter aa ha trasket litt rundt i Lima (som foroevrig ingen anbefaler oss aa bli i), sitter vi naa og venter paa bussen til Pisco og Nazca. Der skal vi blant annet sitte paa med dune buggy, fly over Nazca Lines, og vaere stoettekontakt for Haakon naar han skal bli kjoert ut til en oey der det er delfiner, penguiner og seler. :) Rekker ikke legge til bilder naa, det kommer litt senere i uken. (Har uansett ikke saa mye spennende aa komme med utenom tullebilder.) Chau! 

mandag 12. mars 2012

Avreise om 7 timer

Da er alt på plass! (Det VET jeg.. Eller håper i alle fall veldig). Sekken er pakket, sommerfuglene har kommet og nervene vrenger seg inni meg. Alle tre er på forskjellig stadie når det kommer til om vi gleder oss eller ikke. Haakon prøver å glede seg, men klarer ikke helt. Jeg gleder meg villt mye, men er også litt nervøs, mens Theodor hopper rundt som en hoppestokk av glede.

Flyet går halv 8 fra Gardermoen, før vi mellomlander i London og Miami. Til slutt lander vi i Lima kl 5 om natten i morgen. Derfra drar vi videre til Pisco og Nazca samme dag.

Jeg skal selvsagt  ta en hel del bilder, og filme mye. Er spekket med 6 stk 32GBs kort til GoPro, og 16GB-kort til kamera. Da er det bare å satse på at jeg klarer å stå opp i morgen, men sjansen for at fristelsen for slumreknappen kommer, er høy...

Da er det bare å krysse fingrene for at vi ikke blir robbet, spist av farlige insekter og / eller dyr osv.
Jeg skal prøve å holde dere oppdatert et par ganger i uken, men det gis ingen garanti. Sees om 2 måneder!

Psyker oss opp før avreise med litt Office og Modern Family!

Klarte faktisk å stappe omtrent alt dette oppi sekken, og litt i dagssekken.


Føler jeg har mer medikamenter og duppeditter enn klær.



Masse spennende!

GoPro-tilbehør! Her skal det filmes!


















torsdag 1. mars 2012

Regnskogen og suite i La Paz

Da har vi kommet så langt at vi har bestemt oss for å dra på tur inn i regnskogen. Vi har meldt oss på et organisert opplegg, slik at vi ikke skal gå oss vill i regnskogen, evt. bli spist av farlige dyr, eller bli utsatt for andre farer som lurer rundt i jungelen.



Det starter med noen timers båttur på Amazonas (elven), før vi skal besøke lokalbefolkningen i regnskogen. Senere skal vi besøke fruktplantasjer, og denne natten tilbringer vi hos lokalbefolkningen. Neste dag skal vi entre regnskogen, der vi bruker om lag 5 timer til campen vår, som ligger "midt i regnskogen". Etter middag vil vi bli guidet en nattestur. Dagen etter vil vi få en 6 timers lang omvisning i jungelen, før vi vandrer mot båtene igjen. Derfra tar vi båten til startpunktet, og vi blir kjørt tilbake til La Paz.

I La Paz har vi booket et fantastisk flott hostel som har blitt rangert med 4/5 stjerner. Litt dårlige bilder, men alle kan jo se at dette er president suiten:



Nå er det bare 11 dager igjen til vi reiser, og sekken blir pakket til neste uke!